Ралі "Галіція": боротьба продовжується

Новости мира профессионального автоспорта, обсуждение этапов WRC, IRC, F1, национальных серий

Модератор: Yuriy STI

Ралі "Галіція": боротьба продовжується

Сообщение Yuriy STI » Пт июл 26, 2019 16:07

Четвертий етап Чемпіонату України з ралі, що стартує цього вікенду, обіцяє бути чи не найнапруженішою гонкою цього року.

Двійка претендентів на чемпіонський титул в абсолюті після «Трембіти» перетворилася на трійку – у «розборки» Юрія Хоміцького та Антона Корзуна втрутився Руслан Топор. Всі троє, звичайно ж, стартують і на «Галіції» – але лише ними коло претендентів на перемогу не обмежується. Попри всі передсезонні обіцянки, на старт знову виходить діючий чемпіон країни Борис Ганджа – і це реальна небезпека для всіх трьох фаворитів. Навіть не маючи турнірної мотивації, киянин не стоятиме осторонь боротьби і залюбки відбере в когось важливі залікові бали.

Також не варто забувати про ще одного чемпіона, Олександра Козлова, який демонструє дуже потужний пілотаж – і врешті-решт, він має колись втілитись у перемогу.

Додамо до цього яскравого кола ще двох пілотів – В’ячеслава Проценка, який щойно переміг на міні-ралі «Щурівці», та досвідченого Володимира Петренка, який посів третє місце на ралі «Фортеця», – і отримаємо абсолютно непередбачувану комбінацію пілотів, здатних фінішувати щонайменше на подіумі.

Але ж це не все, звичайно – оскільки ситуація в моноприводних класах є не менш напруженою. Ще тиждень тому здавалось, що на старт «Галіції» не вийде лідер чемпіонату в класі 2WD Open, Максим Шиков – але киянин знов якимось дивом знайшов можливість лишитись «в обоймі». Натомість, виходячи зі списку попередніх заявок, пелотон тимчасово втратив Михайла Горшкова, який мав би бути одним з головних претендентів на перемогу. Тож конкуренцію Шикову в боротьбі за перемогу складуть, перш за все, діючий чемпіон класу Сергій Рудьковський та амбіційний одесит Генадій Єфімов.

Звернемо увагу читачів також на наявність в попередньому списку багаторазового чемпіона України Вадима Трутнєва, який не стартував в ралі – аж не віриться! – з 2011 року. Чи варто сподіватись, що ужгородець на своєму старенькому «ескорті» складе конкуренцію молодим суперникам? Ми б не поспішали з прогнозами – адже досвід часто-густо важить більше, ніж завзяття та азарт. Єдине, що можна передбачити майже стовідсотково – де б не з’явився Вадим, на якому б місці не фінішував, бурхливі оплески фанів йому забезпечені.

Щодо молодшого класу 2WD, то тут взагалі котру гонку поспіль відбувається щось непередбачуване. Трійка лідерів – Сергій Івченко, Максим Євдокимов та Павло Курбатов – на кожному етапі відбирає очки одне в одного; але цього разу до них долучиться ще один загадковий персонаж, киянин Юрій Івахно. Після кількох гонок в якості пілота безпеки, Юрій зрештою вирішив поїхати «в залік», обравши для цього унікальний для України Suzuki Swift (колишня машина Олексія Сайфудінова). Дуже цікаво подивитись, яку швидкість продемонструє киянин порівняно з лідерами свого класу – адже є певні причини очікувати від нього сюрпризів.

Отже, четвертий етап Чемпіонату України почнеться в п’ятницю, 26 липня, двома короткими глядацькими спецділянками, які традиційно проходитимуть в центрі Трускавця. Основна ж боротьба розгорнеться в суботу, 27 липня, на добре знайомих фанатам доріжках поблизу Східниці та Кропивника. Успіхів тим, хто стартує – і цікавих вражень тим, хто вболіває!

Більше - за посиланням на першоджерело: https://www.rally.in.ua/season/ukraine/ ... nomu-rivni.
  • 0

098-995-24-42 Тюнинг и аксессуары
097-777-59-90 Оригинальные запчасти б/у и новые
0442099604
X-TEAM
Аватара пользователя
Yuriy STI
 
Сообщения: 688
Зарегистрирован: Пт мар 14, 2008 10:10
Откуда: Киев
Репутация: 79

Вернуться в Профессиональный автоспорт

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3